Sermersooq har fået en stresspolitik

stress

Efter ønske fra medarbejderrepræsentanter har Kommuneqarfik Sermersooq fået en stresspolitik. Den skal hjælpe alle ansatte til bedre at forebygge og identificere stresssymptomer og tage en målrettet samtale om emnet

Ledere, sikkerhedsgrupper og tillidsrepræsentanter har alle et ansvar for at håndtere, identificere og forebygge stress. Og nu har både de og alle andre ansatte i Kommuneqarfik Sermersooq fået konkret hjælp. Den nye politik giver viden om fænomenet og åbner dialogen om stress. Stresspolitikken indeholder endvidere et samtaleværktøj, der kan gøre den svære snak om stress helt konkret for både leder og medarbejder.

Chef for HR-afdelingen, Joan Ottesgaard Petersen, glæder sig over stresspolitikken, som er blevet godkendt i hovedsamarbejdsudvalget og af direktionen.

”Jeg håber, at politikken giver både ledere og medarbejdere en større afklaring af stressfænomenet. Samtidig lægges der op til, at det er et fælles ansvar at forebygge og agere på stresssymptomer.”

Hvad er stress?
”Det kan du heldigvis læse meget mere om i politikken. Vi prøver at afmystificere stress i definitionen. Der er ikke noget odiøst eller ekstraordinært ved den definition, men det er vigtigt, at der er enighed om, hvad vi definerer som stress.”

Hvad kan en stresspolitik hjælpe med?
”Vi håber, at vi nu kan komme tættere på problemets kerne og bedre fange det i opløbet. Henvendelser om psykologtimer til stressramte medarbejdere skal gerne erstattes af en organisation, der i højere grad formår at forebygge stress, som jo kan have mange årsager – både arbejdsmæssigt og privat. Men vi håber, at politikken og drejebogen til den gode samtale om emnet kan være en hjælp og anvendes konkret i den pågældende situation.”

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone