Kronprins Frederik til Arctic Circle Race, verdens hårdeste skiløb – Starten er netop gået‏

kronprinsACRstart

Verdens hårdeste skiløb, Arctic Circle Race, som foregår på Grønlands vestkyst, ca. 40km nord for polarcirklen er netop skudt i gang. Dette år er der 20års jubilæum, hvilket bliver fejret med royalt besøg. Kronprins Frederik deltager i det tre dages langrendsløb, hvor deltagerne overnatter i telte i en camp ca. 58km fra Sisimiut by. Derudover deltager 62-årige Arne Christensen, som er den første blinde i ACR-løbet. Deltagerne skal selv sørge for madlavning og udstyr, samt pleje af deres langrendsski, hvilket er noget af det, der er med til at gøre det til verdens hårdeste skiløb.

I år er der hele 231 deltagere med i løbet, hvilket er ny rekord. Deltagerne kommer fra 16 forskellige lande alle steder fra på kloden. Disse lande tæller Danmark, Sverige, Norge, Færøerne, Grønland, Australien, Canada, USA, Letland, Østrig, Tyskland, Estland, Schweiz, England.

Løbet er i høj grad bygget på frivillig arbejdskraft. Hele 235mennesker har knoklet for at få det store sportevent på benene, som foregik for første gang i 1997. Løbet er 160km langt, hvilket skyldes at løbet oprindeligt skulle foregå fra Kangersusluaq til Sisimiut, hvor distancen er netop 160km. Pga. manglende sne på denne rute, blev løbets rute ændret og foregår derfor i Sisimiuts bagland, hvor deltagerne kommer ud og løber mellem fjeldene nær fjorden i smukke omgivelser. Hele Sisimiut by forvandles under ACR til en folkefest, som i år bl.a. fejres med Anne Linnet og band, der optræder ved løbets afslutning på søndag d. 3.april.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone