Investeringsfremme på agendaen i Seoul

seoulfremstoed

Vittus Qujaukitsoq var onsdag den 16. marts vært ved et stort investeringsseminar i Seoul med mere end 200 repræsentanter fra det Sydkoreanske erhvervsliv. Der blev ved to seminarer sat fokus på turisme, seafood og sælskind og på investeringsmuligheder i infrastruktur-, vandkraft- og mineralprojekter.

Seminaret begyndte med oplæg om de mange spændende rejseoplevelser både ved rundrejser og krydstogter i Grønland. Visit Greenland, Air Greenland og Albatros Asia præsenterede det koreanske publikum for turmuligheder og de største oplevelser som isfjordssejlads, nordlysture og kulturelle oplevelser i byer og bygder.

Great Greenlands seneste pelskollektion blev vist sammen med fantastiske rubinsmykker fra True North Gems ved et modeshow fremført af professionelle koreanske modeller. Både pels og rubiner tiltrak sig stor opmærksomhed fra publikum.

Med et underholdende oplæg om grønlandske madtraditioner introducerede Edda Lyberth seminardelen om havets produkter, og Ulrik Lyberth fra Maki Seaweed præsenterede sine spændende produkter. Grønlands største seafood producenter Royal Greenland og Polar Seafood sluttede formiddagen af med oplæg om deres eksport af verdens bedste seafood.

Hotel Shillas 5-stjernede køkken havde tilberedt en delikat buffet med både grønlandsk seafood, tang og koreanske delikatesser.

Eftermiddagen præsenterede investeringsmuligheder i både vandkrafts-, infrastruktur og mineralprojekter. I løbet af de første dage har Vittus Qujaukitsoq holdt møder med store koreanske industrivirksomheder som f.eks POSCO EC og Daelim der sammen med repræsentanter fra både bank- og investeringsverdenen var mødt talstærkt frem til eftermiddagens seminar for at høre mere om de mange store projekter, der er i støbeskeen.

Daelim Industrial er en af Sydkoreas største entreprenørvirksomheder, og er en del af Daelim Group et af landets største industrikonglomerater. Virksomheden har en lang række erfaringer med etablering af vandkraftværker i både Korea, Iran, Pakistan og Nepal – hvoraf en del af projekterne er bygget under udfordrende naturbetingelser. Daelim har erfaringer fra blandt andet Pakistan, hvor de sammen med regeringen i 2 OPP-projekter har etableret vandkraftværker, som Daelim på en 20 årig kontrakt driver for den pakistanske regering

Seminarerne var en god mulighed for at følge op på de indledende drøftelser med bl.a Daelim, der har udtrykt stor interesse for de grønlandske vandkraftspotentialer. Jeg lægger stor vægt på, at vi proaktivt skal sørge for at skabe opmærksomhed for de muligheder, der er for at udnytte de store vandkraftsressourcer, udtaler Vittus Qujaukitsoq og fortsætter: Det var ligeledes godt at se at også 4 grønlandske mine-selskaber var rejst til Seoul for at præsentere deres projekter for potentielle investorer og samarbejdspartnere – blev mødet med stor interesse.

Sideløbende med seminaret er der blevet holdt individuelle møder mellem de grønlandske selskaber og koreanske selskaber og banker. Der blev derudover på seminarerne skabt nye spændende kontakter, og der vil snarest muligt efter erhvervsfremstødet i Seoul – blive fulgt op med yderligere møder og besøg i Grønland.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone