Hvorfor Crossfit?

foto-vagn-hansen-lasse-nymand

Crossfit er meget mere end bare tunge vægte og store muskler. Det er sunde bevægelser, sammenhold og personlig udvikling, mener Lasse Nymand Petersen.

Lasse Nymand Petersen, 38 år, er uddannet Crossfit trainer og underviser i Crossfit. Mange tænker med det samme noget med store muskler, tunge vægte og løft af store dæk, når de hører ordet Crossfit, men det er meget mere end det, mener Lasse.

– Crossfit handler om at nå sine egne personlige mål. Med sunde bevægelser, som sætter fokus på de bevægelser, vi skal bruge i hverdagen, og med individuelle sværhedsgrader er Crossfit en sport for alle.

Hvad er Crossfit?
Crossfit er en videnskabelig tilgang til styrke, udholdenhed og gymnastiske bevægelser. Der arbejdes med konstant varieret, funktionelle bevægelser i høj intensitet. De konstant varierede øvelser og bevægelser sikrer, at kroppen udvikler sig. Når øvelser er konstant varieret betyder det, at kroppen ikke når at vende sig til dem. Den høje intensitet sørger for at holde pulsen oppe hele tiden. Det er godt for blodkredsløbet og øger samtidig forbrændingen af fedt.

Denne funktionelle og effektive træningsform sørger for, at du får en fysisk og psykisk bedre hverdag, da størstedelen af de øvelser, man udøver, kan overføres til hverdagens gøremål.

Udover det fysiske fokuserer man også på sammenholdet mellem menneskerne til træning og på sund kost. Det er dine personlige mål og din personlige udvikling, der er i fokus.

Vil gøre Grønland stærkere og sundere
– Sidst i 2015 åbnede jeg, sammen med Charlotte Kamp og tre andre investorer, op for en CrossFit box her i Nuuk, fortæller Lasse.

Den nye CrossFit box har navnet CrossFit Inua, for at understrege vigtigheden af den »ånd«, der ligger bag Inua, men også for at illustrere det, der ligger bag CrossFit miljøet – nemlig respekt og gensidighed.

– Vi vil gerne skabe et sted, hvor man med funktionel træning og sammenhold kan skabe en sundere livsstil, siger Lasse.

– Samtidig kommer det også fra vores egen glæde og lyst til at træne CrossFit, og drømmen om at skabe de bedste træningsmuligheder for andre.

lasse-nymand

CrossFit Inua
– Udover traditionel CrossFit undervisning tilbyder vi også en masse andre ting. Vi tilbyder b.la. introduktionshold, børnehold, løbehold, anaana CrossFit, 50+ hold, Boot Camps og meget andet, fortæller Lasse.

– Vi har også løbebånd, romaskiner og assault bikes, som frit kan bruges som medlem.

– Til sidst holder vi også workshops med henblik på kost, personlig udvikling, trænerudvikling og træning for atleter. Vi arrangerer foredrag med topatleter og ledere med henblik på fightermentaliteten.

– På vores hjemmeside kan i se vores priser, og vi har en App, hvor man kan tilmelde sig vores aktiviteter.

Træneren Lasse
Lasse har i mange år villet være personlig træner og hjælpe folk med at nå sine mål. Han har igennem årene selv deltaget i Arctic Circle Race, KangNu, Nuuk-Kapi Tour, Marathon i New York og rigtig mange halvmarathon.

I 1999 startede han som træner i Projekt Matu, hvor han var i 6 år. Han har siden hen selv fortsat med at træne. I 2012 faldt han så over CrossFit og har siden gennemsnitligt undervist i CrossFit 10 timer om ugen.

– CrossFit har givet mig, alt hvad jeg har ledt efter indenfor sportens verden, slutter Lasse Nymand Petersen.

Fakta om Lasse

  • 2012: CrossFit Level 1 Trainer
  • 2012: CrossFit Endurance Trainer (running)
  • 2013: Pose Running Technician
  • 2014: CrossFit Weightlifting Trainer (level 1)
  • 2015: CrossFit Level 2 Trainer

Se mere på Facebook
CrossFit Inua

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone