Frivillige fra mange lande

frivilligeframangelande

Mange hundrede grønlændere og ikke mindst nuummiutter har meldt sig som frivillige og gør en kæmpe indsats. Men blandt de mange dedikerede frivillige findes der også en gruppe frivillige fra en helt masse lande, bl.a. Bulgarien og Danmark.

»I AWG2016 er vi selvfølgelig mega stolte af alle de frivillige og den enorme indsats de gør – det er vores oplevelse at de frivillige tager rigtig godt imod vores gæster og er med til at give dem oplevelser for livet« siger Maliina Abelsen, General Manager for AWG2016.

»Men det er klart at det gør indtryk, når folk køber en flybillet fra et land, som ikke umiddelbart har noget med Arktis at gøre, for at kommer hertil for at hjælpe.«

Én af disse er Nikolina Gosheva fra Bulgarien. Nikolina har gennem sit arbejde besøgt Nuuk flere gange. Det er på en af de turer, hun er blevet opmærksom på AWG2016 – og dermed en mulighed for en oplevelse man ikke kan regne med at få mere end én gang i livet, som hun siger og uddyber.

»Under AWG samles de folkeslag, der fra naturens side har fået nogen af de hårdeste betingelser for at kunne overleve. Det er ikke noget man ser hverdag. De olympiske lege kan man altid tage til, AWG er en ’once in a life time opportunity’.«

Nikolina har omsat den tilgang til en flybillet til Nuuk for egen regning og lægger flere timers engageret frivilligt arbejde under legene.

Direkte adspurgt om hvad hun får ud af det, svarer hun:

»Jeg elsker Grønland og vil gerne bo her en dag! Det her sted gør mig rolig – menneskene er venlige og naturen smuk.«

Som frivillig arbejder Nikolina blandt andet i danseworkshoppen i NUIF, hvilket gør, at hun kan tage en masse positiv energi og latteren fra børnene med sig efter AWG2016, fortæller hun afsluttende.

AWG2016 har omkring 1700 frivillige, heraf en stor del virksomhedsfrivillige. Udenlandske frivillige, som f.eks. Nikolina Gosheva, udgør omkring 90 personer i Nuuk og kommer bl.a. fra Bulgarien, Danmark, Canada og USA.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone