Et år uden Facebook – ændrede livet totalt

Aqqaluk 1

Af John Jakobsen

Årets første portræt er en velkendt håndboldspiller, som der dog har været en del stilhed omkring det sidste års tid. Det er den nu 26-årige Aqqaluk D. Sørensen, der indtil denne sæsons begyndelse, var professionel håndboldspiller i Århus GF.
– Jeg har været meget skadet, hvilket er grunden til, at jeg har holdt en pause fra håndbolden. Jeg er blevet opereret fire gange i højre knæ, og har haft en tænkepause på, om det er det værd at blive ved. Oven i købet har jeg sammen med min kæreste Kristine, fået min lille Qupanuk, der kom ind i vores liv i oktober. Det gør, at ens prioriteter bliver vendt op og ned. I samme periode var jeg overhovedet ikke på Facebook.

Opstarten
– Jeg startede med at spille håndbold da jeg var ni år. Startede i NÛK, men da der ikke var nogen træner, valgte jeg at fortsætte i GSS. Spillede for GSS indtil for 10 år siden, hvor jeg rejste til Danmark. Har i de 10 år spillet for følgende klubber: Viborg HK’s ynglinge liga. Silkeborg KFUM’s ynglinge division. BSV som udviklingsspiller. Odder Håndbold i 1. division. Faaborg HK i 1. Division, og så Århus GF i den danske Liga.
– Jeg har nu holdt pause i et halvt år. Jeg leger lidt med tanken om at starte lidt igen, men ved ikke hvornår og for hvem. Jeg ved heller ikke om jeg kan få en kontrakt igen. Det kan være, at det bliver på »hygge« plan, hvis jeg starter igen.
Aqqaluk B. Sørensen er i gang med at uddanne sig som Geolog.

Var med til at skrive historie
– Jeg har vundet mange turneringer som ungdomsspiller i Grønland, vundet sølv i den danske pokalturnering for ynglinge. Jeg har været landsholdspiller, og dér vandt vi som de første i Grønlands historie bronze ved de Pan Amerikanske mesterskaber for U18, og nogle år senere for herrer.

 • Navn: Aqqaluk David Sørensen.
 • Født: 29. februar 1988 i Nuuk.
 • Vægt: 110 kilo.
 • Højde: 193 cm.
 • Yndlingsret: Mor’s hvalbøffer med bløde løg og brun sovs.
 • Laver selv rigtig meget mad.
 • Har aldrig drukket eller røget.
 • Bedste musik? Jimi Hendrix.
 • Følger meget med hvad der sker i Grønland via knr.gl og andre.
 • Går i biografen cirka en gang om måneden.
 • Kæreste med Kristine Næsted Nielsen.
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone