Arktisk Kommando bidrager til afviklingen af AWG2016

arktiskkommando

Foto: C-130 J Hercules. Fotograf: Flyvevåbnets Fototjeneste

På lørdag skal ikke færre end 1.250 deltagere ved Arctic Winter Games 2016 transporteres fra Kangerlussuaq til Nuuk. Der bliver tale om 34 returflyvninger på godt 21 timer, og alle involverede og hele Grønland holder vejret for, at vejrguderne er med os på lørdag.

Ikke nok med at 1.250 deltagere skal transporteres på mindre end et døgn, så skal meget udstyr transporteres fra Kangerlussuaq, og her har Arktisk Kommando stillet sig rådighed med ikke mindre end et militært transportfly af typen C-130 Hercules, som vil lande søndag morgen med bl.a. ski, snesko og snowboards. Fredag, når legene er slut vil transportflyet flyve alt udstyret tilbage til Kangerlussuaq

I det hele taget spiller Arktisk Kommando en afgørende rolle indenfor det logistiske område, og yder også assistance i Kangerlussuaq i forhold til at kunne håndtere evt. strandede personer i en størrelse ikke set før. I den forbindelse har Arktisk Kommando fået transporteret 250 feltsenge og tæpper samt mere end 1.000 feltrationer til Kangerlussuaq.

Arktisk Kommando har derudover i de seneste to år bidraget med medarbejdere, som bl.a. har særlig viden inden for planlægning, logistik, sikkerhed og udarbejdelse af beredskabsplaner.

»Det er dejligt, hvordan Arktisk Kommando er involveret i AWG2016 og deres gode kompetencer bliver brugt i et folkeligt arrangement som AWG2016. De vil sammen med ansatte i beredskabsafdelingen i Selvstyret, Hjemmeværnet og frivillige lede AWG2016 operationscenter, som overvåger hele arrangementet« udtaler General Manager Maliina Abelsen.

Mere end 20 af Arktisk Kommandos godt 45 medarbejdere i Nuuk og Kangerlussuaq er frivillige hjælpere i forbindelse med afvikling af AWG2016.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone