April 2016 fylder Arctic Circle Race 20 år

acr-2016-02

Det varer ikke længe, før vi atter skal have fundet langrendsskiene frem. I år er der en særlig grund til at komme i god form. Arctic Circle Race (ACR) der er kendt som verdens hårdeste, fejrer i 2016 20års jubilæum.

Tilmeld dig i god tid
Der er åbnet for tilmeldingerne og arrangørerne har allerede nu fået tilkendegivelse fra mange der ønsker at deltage i jubilæumsløbet. Der bliver rift om pladserne, så husk at tilmelde dig i god tid.

Der er normalt mange langrendsløbere fra Nuuk der deltager, og ACR er blevet et af årets absolutte højdepunkter indenfor langrend. Både langrendsklubberne NSP og NUP har løbere, der træner målrettet mod ACR 2016, og du kan sagtens nå at komme med på holdet.

acr-2016-01

Verdens hårdeste langrendsløb
Det der gør ACR til verdens hårdeste langrendsløb er, at der over tre dage løbes 160 kilometer i Sisimiuts bakkede bagland, hvor nætterne tilbringes i en teltlejr, der på forhånd er stillet op.

Der er ikke tale om opvarmede telte, så man skal medbringe en god varm sovepose, og måske et rensdyrskind at lægge på.

Unik stemning
ACR er ikke som andre skiløb, hvor man kun ser sine konkurrenter under løbet.

ACR har en helt unik stemning, da alle løbere bor og spiser sammen i lejren, og dermed har mulighed for at snakke og udveksle erfaringer.

Måske deltager kronprinsen
Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik har for nylig sagt, at han synes det kunne være spændende at deltage i ACR. Der er endnu ingen der ved om det bliver i 2016, men ACR håber at kunne byde den seje Kronprins velkommen som deltager.

Kronprinsen har tidligere deltaget i bl.a. Vasa løbet og på hundeslæde ekspedition med Sirius Patruljen. Det bliver spændende at se om han deltager i ACR 2016.

ACR 2016 afholdes fra 1. til 3. April.

Se mere
www.acr.gl

acr-2016

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone